728 x 90

دلار در بازار ایران هشت هزار تومان

دلار در بازار ایران هشت هزار تومان
دلار در بازار ایران هشت هزار تومان

در حالی که هنوز تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه رژیم اجرایی نشده سران رژیم آخوندی به صراحت می‌گویند جنازه برجام روی میز رژیم است. عراقچی از نفرات اصلی تیم مذاکره‌کننده برجام گفت برجام در آی‌سی‌یو یعنی بخش مراقبتهای ویژه‌ مصدومان قرار دارد و برای خارج کردن برجام از«آی‌سی‌یو» در حال حاضر تیمی از مقامهای سابق و کنونی رژیم به بروکسل پایتخت بلژیک رفته‌اند تا با اروپایی‌ها مذاکره کنند.

در همین رابطه خبر می‌رسد که بهای دلار آمریکایی در بازار آزاد تهران روز شنبه، دوم تیر، به هشت هزار تومان رسید و به این ترتیب بهای هر دلار در کشور ظرف دو ماه حدود ۱۸۰۰تومان افزایش یافت.

قیمت دلار در هفته گذشته از حدود ۷۲۰۰تومان به ۷۴۰۰تومان رسید و امروز شنبه دوم تیر۹۷در آخرین قیمت‌گذاریها فروشندگان که عمدتاً صرافان و دلالان هستند، آن را تا ۸۰۰۰تومان قیمت‌گذاری کردند.

به گزارش خبرگزاری رژیم، ایسنا، دلالان و صرافانی که در بازار غیررسمی ارز فعالیت می‌کنند روز شنبه دلار را تا هشت هزار تومان خرید و فروش کردند.

منابع غیررسمی هم گزارش دادند که اوایل صبح شنبه هر دلار با نرخ غیررسمی حدود ۷۶۰۰تومان خرید و فروش می‌شد، ولی در عرض چند ساعت تا هشت هزار تومان جهش کرد.

گزارشهای دیگری نیز وجود دارد که بعد ازظهر شنبه قیمت دلار آمریکایی از ۷۸۰۰تا هشت هزار تومان نوسان داشت.

اگر چه رسانه‌های رژیم اینچنین وانمود می‌کنند که دلیل صعود ناگهانی قیمت دلار در بازار آزاد عرضه نشدن ارز از طرف بانک مرکزی است یا این‌که با سیاست جدید ارزی رژیم، بانک مرکزی نمی‌تواند به بازار ارز توزیع کند؛ ولی واقعیت چیز دیگری است.

 

واقعیت چیست؟

بر اساس سیاستهای ارزی جدید رژیم، هر گونه معامله ارزی در بازار آزاد «قاچاق» بحساب می‌آید ولی با این حال خبرگزاریهای رژیم از جمله ایسنا اقرار می‌کنند که میزان داد و ستد ارزی در بازار آزاد حتی پس از اجرای سیاستهای جدید نیز بالا بوده است.

در تاریخ بیستم فروردین رژیم اعلام کرد ارز مورد نیاز برای واردات و ارز به‌دست آمده از صادرات به شبکه پولی و بانکی اقتصاد، با دلار ۴۲۰۰تومانی پرداخت می‌شود و سایر قیمتهایی که در این داد و ستد وجود دارد غیرقانونی است. به همین منظور رژیم در سیاست جدید ارزی‌اش در بانک مرکزی سیستم (نیما) یا «نظام یکپارچه ارزی» را برای صادرکنندگان و وارد کنندگان راه‌اندازی کرده تا شاید بتواند داد و ستد ارز را در کنترل خود داشته باشد؛ ولی این دستگاه هم به دلایل مختلف از جمله نزدیک شدن تحریمهای آمریکا و تلاش سرکردگان رژیم برای چپاول بیشتر قبل از وقوع توفان در چشم‌انداز، در عمل شکست خورد.

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت روحانی در این رابطه گفت: عده‌یی از واردکنندگان که دلار ۴۲۰۰تومانی دریافت کرده بودند در زمان عرضه کالای خود، قیمت را با دلار بازار آزاد محاسبه کرده و آن را با قیمت گران تری فروختند.

علیرضا سلیمی، نماینده مجلس رژیم نیز در رابطه با سیاست جدید ارزی رژیم گفت: «پرداخت دلار ۴۲۰۰تومانی به افرادی خاص، باعث به‌وجود آمدن دهها بابک زنجانی شده است.»

 

 

چشم انداز

روزنامه جهان صنعت وابسته به باند روحانی ۳۱خرداد ۹۷، اقتصاد کشور را گرفتار«در دو راهی آسیبهای بین‌المللی و عدم مدیریت داخلی» می‌داند. نویسنده این رسانه حکومتی نمی‌تواند انکار کند که تحریمها دیر یا زود گریبان رژیم را خواهد گرفت و اعتراف می‌کند که «حادثه اقتصادی بزرگی در انتظار است ». آری حادثه بزرگی که در انتظار رژیم است تنها متوجه اقتصاد آن نیست بلکه با قیام گرسنگان و مالباختگان و بیکاران تمامیت رژیم آن حادثه بزرگ موضوعیت خواهد یافت.

 

مطالب مرتبط:

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/20941400-46b8-4360-96a2-66ddd7c8b69d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات