728 x 90

عباس عبدی : هدف اینترنت ملی سانسور است و دلسردی مردم از انتخابات ربطی به بیگانگان ندارد

عباس عبدی مهره سوخته اصلاحات
عباس عبدی مهره سوخته اصلاحات

عباس عبدی مهره سوخته اصلاحات، چهارشنبه ۱۱فروردین، در گفتگو با خبرگزاری حکومتی «خبرآنلاین»، با تفکیک میان مطبوعات و فضای مجازی، رها بودن این فضا در داخل کشور را نادرست دانست و گفت: «فضای مجازی با مطبوعات دو فرق اساسی دارد یکی این‌که همه جهانیان در این فضای مشترک هستند و حضور دارند و هیچ مرز و محدودیتی ندارند.

دوم این‌که فعالان فضای مجازی که در خارج هستند، رها هستند و کسی نمی‌تواند به آنها بگوید چی بنویسید و چی ننویسید. ولی آن‌هایی که در داخل هستند طبیعی است که در چهارچوب قانون می‌نویسند و رها‌ بودن برای آنان مصداق ندارد».

خامنه‌ای ولی‌فقیه ارتجاع در سخنان نوروزی خود با توصیف «ول بودن فضای مجازی» خواستار کنترل بیشتر مقامات و نهادهای مسئول در این زمینه شده بود.

عبدی به بیان راه‌حل مدعیان مسأله ول ‌بودن فضای مجازی اشاره کرد و گفت: «[طبق نظر آنها] باید ارتباط اینترنتی با خارج قطع شود که این یک تجربه صددرصد شکست‌خورده است زیرا این سیاست در مورد ماهواره موفق نبود حال چگونه می‌تواند درباره اینترنت موفق شود؟ اینترنتی که زیرساخت ضروری زندگی بشر شده است».

او هم‌چنین طرح «استقلال» کشور از اینترنت جهانی را بهانه دانست و اظهار داشت: «می‌گویند اینترنت ملی درست کنیم. اگر هدف اینترنت ملی این هست که در برابر اینترنت جهانی و قطع آن استقلال داشته باشیم شاید قابل فهم باشد، اما واقعیت این است که در ایران کسی به استقلال کاری ندارد. این همه سال ما وابسته به نفت بودیم و استقلالمان از بین رفته بود یک نفر برایش اقدامی نکرده حالا که رسیده‌اند به اینترنت، می‌خواهند اینترنت ملی راه‌اندازی کنند که مبادا خارجی‌ها قطعش کنند؟»

او هدف اصلی از ایجاد «اینترنت ملی» را سانسور دانست و بیان کرد: «معلوم است دنبال استقلال از جهان خارج نیستند بلکه دنبال سانسور هستند که البته این هدف را نیز محقق نمی‌کند، زیرا شیوه‌های جدیدی برای خنثی‌کردن این محدودیت خواهد آمد و در نتیجه فقط فرصتها جهت بهبود شرایط اجتماعی اقتصادی و سیاسی از دست خواهد رفت».

وی در ادامه گفت: «گسترش «فیلترینگ» و شکل‌گیری «ارتش سایبری» را از آفات سیاست‌های کنونی جمهوری اسلامی در فضای مجازی برشمرد و افزود: «یکی از کارهایی که الآن می‌کنند فیلترینگ است. فیلتر توئیتر، تلگرام و... در حالی که همه دارند از این امکانات استفاده می‌کنند و حتی خود مسئولان هم در آنجا حضور دارند. اوایل که تلگرام فیلتر شد دستور دادند همه بخش‌های عمومی و دولتی از تلگرام بیایند بیرون‌. چند ماهی که گذشت فهمیدند چه اشتباهی کردند و بدون هیچ سروصدایی برگشتند. کار دیگری که انجام دادند، تأسیس لشگر مجازی بود آدم‌های بدون نام و نشان این‌ور و آن‌ور کامنت بگذارند و فحش بدهند و لایک کنند».

همچنین وی تاکید کرد:« این هم که بگوییم بیگانگان در انتخابات دخالت می‌کنند دردی را درمان نمی‌کند، آیا در همه این سال‌ها دخالت نبوده؟ هر موقع مردم دیدند فضا مناسب است شرکت کردند و هر وقت دیدند شرایط مناسب نیست شرکت نکردند. در ۹۶ مردم مشارکت کردند ولی در ۹۸ شرکت نکردند در هر دو هم بیگانگان زنده بودند پس‌ربطی نداره و اینکه بگوییم مردم تحت تاثیر بیگانگان هستند، جز توهین به جامعه، کار دیگری انجام نداده‌ایم .» (خبر گزاری حکومتی خبر آنلاین چهارشنبه ۱۱فروردین )

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1c78d044-5850-4c86-9398-c61b5ce4ba8a"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات