728 x 90

مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز دوشنبه ۲8اسفند ۹۶

گزیده روزنامه های حکومتی دوشنبه
گزیده روزنامه های حکومتی دوشنبه

روزنامه‌های حکومتی در آخرین شماره سال 96 خود به‌رغم تلاش برای ایجاد فضای بهاری و سال نو نتوانسته‌اند بحرانهای گریبانگیر نظام و مخاصمات باندی را موقتاً کنار بگذارند.

آفتاب یزد: به نظر می‌رسد برخی اصول‌گرایان در حال زمینه‌سازی برای ظهور و بروز یک دولت متفاوت هستند – ایران به رئیس‌جمهور نظامی نیاز دارد؟

جوان: امسال از تولید حمایت نشد، وعده‌های رئیس‌جمهور برای ۹۷

جمهوری اسلامی:‌ سخنگوی قوه قضاییه:‌ رحیم مشایی به‌دلیل اتهامات متعدد دستگیر شده است

حمایت: محسنی اژه‌ای با اشاره به فضا سازی یک جریان سیاسی علیه دستگاه  قضا:‌ برنتافتن قانون دیکتاتوری است

شرق‌:‌ روحانی: باید همه حرف مردم را بشنوند

قانون: روحانی: پارازیت می اندازند تا صدای انتقاد را نشنوند

کیهان:‌ وارونه بینی مزمن رئیس تیم کارشناسی مذاکرات برجام

وضعیت بحرانی اقتصاد موضوع تیترهای روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:

ابرار: محصول آموزش عالی بیشترین نرخ بیکاری را دارد

ابرار: سکه 20هزار تومان گرانتر شد

اقتصاد ملی: سال سخت در انتظار اقتصاد

زمینه سازی حکومتی برای فیلترکردن تلگرام در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:

جوان: شیرینی فضای مجازی ایرانیها به کام خارجیها

خراسان:  فیروز آبادی با اشاره به‌عمل نکردن تلگرام به تعهداتش اعلام کرد: احتمال فیلتر دائم یا موقت تلگرام

ابتکار: طی روزهای اخیر، خبری مبنی بر فیلترینگ تلگرام و فضای مجازی و تصمیماتی در این زمینه رسانه‌یی شده بود که نمایندگان به تشریح این موضوع و جلسه صبح روز یکشنبه با دبیر شورای عالی فضای مجازی پرداختند. محمدعلی وکیلی، عضو هیأت‌رئیسه مجلس در حاشیه جلسه غیرعلنی صبح روز یکشنبه مجلس از پیشنهاد رئیس مجلس برای تشکیل کمیسیون ویژه فضای مجازی خبر داد.

جمهوری اسلامی: دبیر شورای عالی فضای مجازی می‌گوید احتمال فیلتر شدن تلگرام، جدی است. فیروزآبادی گفت: تلگرام به تعهدات خود در مورد فیلتر کردن کانال‌هایی که ترویج خشونت می‌کردند، ترویج بمبگذاری، انفجار و اقدامات تروریستی می‌کردند عمل نکرده بلکه دامنه این نوع کانال‌ها افزایش پیدا کرده لذا این بحث به‌طور جدی مطرح است که بستن تلگرام به‌زودی صورت می‌گیرد. وی افزود: در شورای عالی فضای مجازی در این رابطه تصمیم‌گیری نشده ولی هر آن ممکن است این بحث مطرح شود.

برجام و موضع اتحادیه اروپا در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه موضوع حمله به باند روحانی شده است:

رسالت: مهدی محمدی عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب نوشت: این موضع آقای عراقچی که "اگر آمریکا از برجام خارج شود، ایران هم از آن خارج خواهد شد"، گامی در مسیر درست است. رئیس‌جمهور حدود یک ماه قبل در موضعی صددرصد متفاوت گفته بود اگر آمریکا از برجام خارج شود ایران در برجام خواهد ماند. امیدوارم صحبت آقای عراقچی "سیاست دولت" باشد و آقای رئیس‌جمهور موضع خود را تغییر دادهباشد.

رسالت:‌ کسانی که می‌گفتند برجام برای مردم، رفاه، برای صنعت و کشاورزی، رشد و برای کشور، توسعه و پیشرفت می‌آورد و چشم‌شان به چند دلار سرمایه ‌گذاری غرب خوش بود، هنوز از خواب بیدار نشده‌اند تا در برابر واقعیت تلخ بدعهدی و نقض پیمان دشمنان قسم خورده اسلام و ایران قرار گیرند.

کیهان:‌ امروز هم با وادادگانی در کشور روبه‌رو هستیم که ترس خود از دشمن و یا مرضی را که در دل‌های خویش دارند به حساب مردم فاکتور می‌کنند!

ابراز نگرانی از مواضع اروپا و تحریمهای جدید این کشور موضوع روزنامه‌های حکومتی در آخرین روز سال 96 است:

جوان: به‌دلیل این‌که آمریکا از ابزارهای قدرتمندی برای اعمال فشار به اروپا برخوردار است،لذا شواهد حاکی از آن است که سه دولت بزرگ اروپایی با خواسته آمریکا موافقت کرده‌اند که از دیدگاه آنها موجب نجات برجام می‌شود. بدین ترتیب می‌توان گفت که تشدید فشارهای برجامی آمریکا بر اروپا ظاهراً نتیجه داده است... به موجب این سند این سه کشور عضو گروه 1+5برای متقاعد کردن آمریکا به حفظ توافق هسته‌یی تحریم‌های اروپایی جدیدی را علیه ایران در مورد برنامه موشکی ایران و نیز نقش ایران در سوریه پیشنهاد کرده‌اند... تمرکز بر مسأله موشکهای بالستیک ایران محتمل‌‌‌‌ترین راه‌کار برای سران کشورهای اروپایی جهت حفظ برجام است. از دیدگاه اروپایی‌ها، در برجام اشاره‌یی به ممنوعیت اقدام علیه توسعه موشکی ایران نشده و لذا توافقات آمریکا و اروپا برای محدود کردن برنامه موشکی ایران، لزوماً نیازمند مذاکره مجدد بر سر برجام نیست. روند رایزنی‌‌‌ها و اقدامات آمریکا با اروپا اکنون نتیجه داده و ظاهراً واشینگتن اروپایی‌‌‌ها را وادار کرده تا در کارزار کنونی واشینگتن برای واداشتن ایران به پذیرش خواسته‌های فرا برجامی ترامپ از ایران به‌ویژه در دو زمینه مهم یعنی توقف آزمایش‌‌‌ها و زرادخانه موشکی ایران و سیاست‌‌‌ها و اقدامات منطقه‌یی ایران‌، با آمریکا همراهی کنند... به نظر می‌رسد توافق نهایی آمریکا و اروپا در زمینه برجام، اعلام لزوم پذیرش خواسته‌های آمریکا و اروپا از ایران در زمینه موشکی و سیاستهای منطقه‌یی ایران است. اروپایی‌‌‌ها در سند محرمانه خود مدعی شده‌اند که طبق قطعنامه 2231ایران حق توسعه یا آزمایش موشکهای بالستیک دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌یی را ندارد و در عین‌حال مدعی هستند موشکهای ایرانی واجد این خصوصیت هستند. با پیروی اروپا از مسیر آمریکا در زمینه برجام‌، برای ایران نیز چاره‌ای جز اقدام متقابل از جمله اتخاذ گزینه خروج از برجام باقی نخواهد ماند.

سیاست روز: اکنون اروپایی‌ها بر این ادعایند که برای ماندن آمریکا در برجام باید به تحریم ایران پرداخت. این نوع رفتار اروپایی‌ها در حالی که آمریکا ناقض برجام و تمام تعهدات بین‌المللی است اجرای همان مثل معروف بستن سنگ و آزاد گذاشتن سگ است. این نوع رفتار اروپایی‌ها این سؤال را مطرح می‌سازد که اگر اروپایی‌ها واقعاً به‌دنبال حفظ برجام و مقابله با آمریکا هستند چرا به موضعگیری علیه آمریکا نمی‌پردازند و فشارهای خود را بر ایران متمرکز کرده‌اند.؟... اروپایی‌ها نگاه واحدی با آمریکا دارند و با ادعای ماندن آمریکا در برجام به‌دنبال اعمال تحریم‌ها علیه ایران هستند. این امر زمانی بیشتر نمود می‌یابد که افرادی مانند ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه و ترزا می ‌نخست وزیر انگلیس رسماًًً خواستار حذف تمام ظرفیت‌های هسته‌یی و مقابله با توان موشکی و جایگاه منطقه‌یی ایران شده‌اند... اروپا نمی‌تواند مولفه‌ای قابل اعتماد نه برای برجام و نه برای روابط خارجی کشورمان باشد چرا که در هر صورت در راستای آمریکا گام برخواهد داشت. عقب‌نشینی در برابر زیاده‌خواهی آمریکا تشدید فشارهای آمریکا را به همراه دارد لذا قطعاً پذیرش زیاده‌خواهی اروپا از سوی ایران زمینه‌ساز ابعاد جدید فشار واشینگتن علیه ایران و اروپا خواهد شد.

در روزنامه‌های باند روحانی ضمن هشدار نسبت به شرایط انفجاری داخل و محاصره جهانی، تحت عنوان «گفت و گوی ملی» و «همبستگی ملی» پیشنهاد خوردن جام‌زهر رو به داخل کشور را داده‌اند  و سهم بیشتری از قدرت را خواستار شده‌اند:

جمهوری اسلامی:‌ سرمقاله: نیاز مبرم جامعه به سیاست جذب حداکثری

اغتشاش‌های هفته دوم دیماه نیز هشداری بود که توجه مسئولان نظام جمهوری اسلامی را به وجود مطالبات قشر محروم جامعه جلب کرد و مهم‌تر این‌که عده‌یی فرصت‌طلب در داخل و خارج از این زمینه‌ها برای معارضه با اصل نظام استفاده می‌کنند و اهداف شوم خود را پی می‌گیرند.

روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران در سال 1396 در ادامه مسیری که بعد از برجام مشخص شد هم‌چنان رو به گسترش و تعمیق بود. تنها مشکلی که در این مسیر پدید آمده، باج‌خواهی‌های ترامپ رئیس‌جمهور ناقصالعقل آمریکاست که درصدد ایجاد تغییراتی در برجام است.

جمع بندی این وقایع این است که جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر اتحاد و همبستگی‌های ملی می‌تواند توطئه‌های قدرتهای سلطه‌گر را خنثی نماید و بر مشکلات داخلی نیز در صورت توجه نمودن مسئولان به مطالبات مشروع مردم، فائق آید... کنار گذاشتن سیاست دشمن تراشی در داخل و توسل به سیاست جذب حداکثری، راه‌کار مهمی است که مسئولان نظام جمهوری اسلامی می‌توانند با بکار بستن آن به اهداف والای نظام و مصالح مردم و منافع ملی دست یابند و با ریشه کن ساختن تنشهای داخلی، راه را برای حل مشکلات منطقه‌یی و مقابله با توطئه سلطه خواهان خارجی هموار سازند...

جمهوری اسلامی: روحانی با اشاره به این‌که مردم به خوبی دیواری بین اعتراض و اغتشاش به‌وجود آوردند، گفت: در این حوادث دولت هم صریح‌تر از گذشته اعتراض مردم را به‌رسمیت شناخت

رئیس‌جمهور گفت: انتقاد و اعتراض را همه باید قبول کنیم و باید اشکالات گفته و رفع شود، اما همه باید به قانون احترام گذاشته و نظم عمومی را رعایت کنند.

روحانی خاطرنشان کرد: سخنان مردم فرکانس و مخاطب خاصی که صرفاً به سمت قوه مجریه باشد، ندارد و با پارازیت نمی‌توان سخنان مردم را نشنیده گرفت. همه باید گوش شنوایی در مقابل مطالبات و انتقادات داشته باشند و امروز دیگر زمان پارازیت نیست و باید همه فرکانس و صدای مردم را شنید. مردم اشکالات، انتقادات و پیشنهاداتی دارند و همه باید به آن توجه و عمل کنند و با عمل به آن می‌توان همبستگی ملی را حفظ و تقویت کرد... همان‌طور که انتقاد را به‌رسمیت می‌شناسیم و باید بشناسیم، اعتراض را به‌رسمیت شناختیم و باید بشناسیم، خواهش می‌کنم شادی مردم را هم به‌رسمیت بشناسید. این‌قدر سختگیری نکنیم و بگذاریم مردم خوشحال، شاد و بانشاط باشند و در زندگی سیاسی و اجتماعی‌ همدیگر را یاری کنند و ما هم آنها را یاری کنیم...

آرمان: چاره‌ای جز ترمیم ریل وجود ندارد

تجربه سال 96 که بیشتر تلخ بود تا شیرین، به ما نشان می‌دهد که دیگر اقتصاد ایران، دیگر ساختار سیاسی-فرهنگی ایران و دیگر ساختار مدیریتی و نظم موجود در ایران بدون تحقق یک وفاق ملی و توافق بر سر موضوعات مهم پیش نخواهد رفت و مسائل مهم حل نخواهد شد.

ما به ترمیم ریل در اقتصاد و در ساختار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نیازمندیم. این ترمیم ریل جز این‌که به وضعیت دوگانه خاتمه داده شود، عملی نیست. می‌دانید که وضعیت دوگانه مستلزم این است که دو طبقه اجتماعی نمایندگان خودشان را در قدرت سیاسی یک کشور تبلور می‌دهند.

این موقتی بودن در ساختار سیاسی بیش از 30سال یا به‌اندازه سه دهه طول کشیده و الآن تمام ظرفیت‌های سخت افزاری، نرم افزاری، مالی و معنوی کشور را به خودش مشغول کرده است. مشکلاتی که در عرصه‌های مختلف می‌بینیم، تماماً یا بیشتر ناشی از عدم وفاق است.

وقتی برجامی تصویب می‌شود، از این فرصت دو، سه یا چهارساله استفاده حداکثری در حوزه‌های تکنولوژیک و استفاده از فضای باز بین‌المللی به‌دلیل عدم وفاق داخلی یا دعواهایی که در داخل کشور وجود دارد، ممکن نمی‌شود. وقتی یک گشایش در عرصه بین‌المللی پیش می‌آید، کشور قادر به استفاده از فضای بین‌المللی در حوزه مالی نیست، به‌دلیل این‌که دعواهای داخلی اجازه نمی‌دهد ما از میوه توافق‌های بین‌المللی مثل برجام استفاده کنیم. حتی امکان استفاده از درآمد نفت هم در حد مطلوب وجود ندارد.

مجموعه دستاوردهایی که دولت در این سال داشت، ثابت کرد که کشور با نظم موجود دچار ایستایی می‌شود.

با توجه به تصویر خاکستری که از بهار سال 97 بر عرصه سیاست خارجی داریم، به نظر می‌رسد که هرچه سریع‌تر، حتی بدون از دست دادن یک روز، برقراری وفاق و همدلی در همه عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی گریزناپذیر و تغییرناپذیر است.

سوز و گداز خمینی و نظام  از مقاومت ایران در یک روزنامه باند خامنه‌ای به دیده می‌شود:

رسالت: مقدم‌فر: مهم‌ترین مشکل در سال‌های پس از پیروزی انقلاب نفاق و نفوذ بوده‌ است... امام بزرگوار در طول هشت سال دفاع مقدس و بیش از 15سال نبرد تنگاتنگ با نظام ستمشاهی و بیش از نیم قرن مبارزه با صهیونیسم بین‌الملل و آمریکای جنایتکار، در هیچ حادثه‌یی نفرمود کمرم شکست اما در قضیه توطئه کثیف منافقان برای رودررو قرار دادن آقای منتظری با امام راحل و نظام اسلامی فرمود کمرم شکست و مرگ خود را از خدا طلب کرد

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f64870e5-e203-4820-b7de-90312a135886"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات